Velg avdeling Forside
min
sec
Årsplan 2017 / 2018

Klikk på linkene på høyre side for å laste ned pdf-versjoner av årsplanene.

Vår visjon:
Vi ønsker at barna som går i Kilden skal få ”den beste starten”, og det gjør vi gjennom å være gode voksne med varme og omsorg. Barn og foreldre skal vite at personalet gjør sitt beste for å gi barna gode og trygge opplevelser, se det  enkelte barnet og imøtekomme deres behov.
Hvert barn er unikt og har en stor verdi i seg selv.

Verdier:
Barnehagen bygger sin verdiformulering på fellesverdier i samfunnet som de fleste kan enes om. Dette er verdier som toleranse, respekt, nestekjærlighet og omsorg. Verdier symboliserer vårt verdigrunnlag og skal flettes inn i alt det daglige arbeidet med barna.

I Kilden barnehage er vi opptatt av:

• Toleranse er respekt for retten til å ha andre meninger og å handle annerledes. Barn skal lære å vise tålmodighet og forstå at de er en del av en gruppe. For eksempel må man vente på tur og forstå at man ikke alltid er i fokus.
  • Respekt er å anerkjenne andres meninger og innspill i leik og andre aktiviteter. Barna og de voksne skal lære å omgå andre på en hyggelig og respektfull måte. Hvordan du er mot andre og hvordan andre oppfatter deg er viktig i samspillet med andre mennesker.
  • Nestekjærlighet er omsorg for andre mennesker og å kunne vise empati.
  • Omsorg: Hvert enkelt barn skal møtes med omsorg i barnehagen. Personalet er yrkesetisk forpliktet til å opptre omsorgsfullt mot alle barn i barnehagen. De voksne må vise oppmerksomhet og åpenhet og se det unike hos hvert enkelt barn og i barnegruppen. Vi ønsker at barna skal lære å vise omsorg for seg selv og hverandre. Det at barn får mulighet til å gi og ta i mot omsorg er viktig for utvikling av sosial kompetanse.
  • Glede og humor: I vår barnehage ønsker vi at humoren skal ha stor plass. Humor skaper trygghet og når vi lerog har det gøy sammen skaper det glede og god stemning i fellesskapet. Humor motvirker også stress. Vi skal le med hverandre og ikke av hverandre.
  • Grensesetting: Vi ønsker å være tydelige og nærværende voksne for barna og gi tydelige grenser og rammer. Dette mener vi skaper en trygghet for barna da de vet hva som forventes og hva de skal forholde seg til. En trygg atmosfære gjør at barna tør å delta i leiken og være aktivt skapende sammen med andre barn og voksne. Gjennom dette får de styrket troen på seg selv.
Dette er kun et lite utdrag.
Last ned pdf-dokumentene for å lese fullstendig versjon.